Jag har länge funderat på hur man gör squashpasta. Nu behöver jag inte fundera mer för igår testade jag det. Det var busenkelt och gott. Jag tog den squash vi hade hemma, sköljde av och hyvlade den med en osthyvel till långa remsor. Sedan la jag ner det i kokande lättsaltat vatten och lät det koka i ca 5 minuter. Nästa gång ska jag koka några minuter mindre för att få mer tuggmotstånd. Därefter hällde jag av vattnet och slog över olivolja och salt och peppar. Mums!

Till det serverade jag en pastasås a’ la ”Vad huset förmår” med chili, lök, vitlök, paprika, morötter, svarta bönor, pepparrot och en rejäl skvätt grädde. Jag lät det koka ihop och kryddade sedan med örtkryddor, peppar och salt. Sist la jag på kräftstjärtar, det är något man kan välja bort för då blir den en perfekt vegetarisk middag på en måndag som denna!

Lycka till!