Ibland vill man prova något nytt och just nu råder det rawfoodfeber här hemma. Denna gång är det inte jag som är initiativtagare men jag får hänga med på ett trevligt hörn:) Sallad i alla former, chiafrön, ekologiska cashewnötter, gojibär samt spirulina. Hälsoeffekterna på de ovan nämnda produkterna var givna för mig förutom för spirulinan. Jag läste på om denna gröna alg som är fullproppad med nyttigheter och kan enligt vissa källor vara lösningen på världssvälten! Den innehåller mycket protein, den sägs till och med innehålla 1000 gånger mer protein än vad kött gör. Många viktiga vitaminer, antioxidanter, järn innehåller den också och även fettsyran Gammalinolensyran GLA vilken enligt den studien jag läste endast tidigare hittats i ”Jättenattljusblomman” och i bröstmjölk. Det är viktigt att odlingen skett i säkra miljöer så att du inte får med miljögifter på köpet. Ekologisk spirulina är säkert att äta och har odlats under kontrollerade former. Det är precis som för mycket annat viktigt att inte överkonsumera algen. 1-2 tsk om dagen räcker för en vuxen person och en sak till…pulvret är tyvärr inte gott att äta som det är. Därför är det optimalt att blanda i en smoothie eller en chokladdrink som vi har gjort här hemma. Mixa frukt du gillar med en skvätt mjölk, 2 msk rawchokladpulver, frusna bär samt 1-2 tsk spirulina. Toppa med mandlar, russin samt cashewnötter eller några gojjibär och den nyttigaste drinken för helgen är fixad.

Lycka till och trevlig helg!