I fredags åkte vi ner till Skåne bland annat för att att fira vår bröllopsdag men också för att besöka nära och kära samt åka till en av våra favoritbufféer. Eriksgårdens bärbuffé. Ett genialt koncept som är lika enkelt som gott och därför exotiskt.
På Eriksgården utanför Sjöbo odlas bär av olika slag som jordgubbar, hallon, björnbär och blåbär. De har självplock av jordgubbar men också en härlig gårdsbutik med olika delikatesser. Mitt ute på landet ligger denna idyll med god och vällagad mat samt den delikata bärbuffén. De har hittat ett koncept som ligger helt rätt i tiden. Till bärbuffén serveras hemgjorda maränger av vanlig sort samt lakritsmaränger som faller mig helt i smaken. Där finns också egengjorda knäckflarn, glass, grädde, jordgubbssylt, chokladsås och nötkross bland annat. Ni förstår att man inte går därifrån hungrig. On top of this så kan man sitta ute i deras trädgård och äta. Det känns så hemtrevligt men ändå proffsigt på samma gång. En lyxig fika i någon annans trädgård. Jag rekommenderar verkligen ett besök till Eriksgården.