Det är fredagskväll och ofta vill man äta något riktigt gott på kvällen för att fira att helgen är här. Har man haft dålig framförhållning under veckan (vilket är rätt vanligt) eller inte orkar åka till mataffären och trängas med andra trötta och hungriga människor kan frysen vara en räddare i nöden. När du gör din veckohandling så köp några extra rökta, kryddade markillfiléer och lägg dem i frysen. Tag sedan upp dem under eftermiddagen på fredagen och låt tina. Gör potatismos eller som i vårt fall rotmos tillsammans med en kall sås på crème fraîche, vitlök, dijonsenap, citronsaft samt salt och peppar. Nästa hemlighet är uppläggningen. Gör du den riktigt snygg så känns middagen riktigt lyxig. Lägg potatismosen/rotmosen i några uppläggningsskålar du har hemma. Ringla såsen snyggt på tallriken, skölj några ruccolablad och lägg tillslut en citronskiva över fisken.

Fredagskvällen är räddad.

Bon Appétit!