I tisdags var jag på kemikaliekonferens på högskolan i Jönköping. Där föreläste forskare, livsmedelsinspektörer, författare och Livsmedelsverket bland annat om alla olika kemikalier som finns i vår vardag. Även om jag känner att jag har hyfsad koll i ämnet blev jag förvånad av hur många nya farliga kemikalier som jag inte hört talas om. Värst är det dessutom för de allra minsta. De konsumerar så mkt mer mat, luft och vatten än vad vi vuxna gör bland annat på grund av att de växer och utvecklas i sådan rask takt. De naturliga kom åter igen på tapeten när en ansvarig från LRF jämförde innehållsförteckningen i smör med margarin. Smör bestod av två ingredienser nedan margarin hade minst tretton ingredienser varav ingen var särskilt naturlig. LRF skickade frågan vidare om varför det serveras margarin och inte smör till våra skolbarn till mannen från livmedelsverket, tyvärr hade han hunnit gå. Tur för honom kanske men frågan kvarstår. Här nedan kommer en suddig bild på hur margarin framställs och åter igen säger jag: Inget margarin på mitt bord, tack!

IMG_2367.JPG